Home U bevindt zich hier : Functionaliteiten
 

Rally-Abacus

Functionaliteiten

 

Userinterface van de moederkaart

Editors

Rally-Abacus beschikt over een groot aantal editors. Met behulp van de editors is de tool eenvoudig in te richten en aan uw wensen aan te passen. U heeft dus geen programmeer kennis nodig, maar u kunt eenvoudig klikken en invullen.

In de editors wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gangbare termen zoals die binnen de historische rally wereld gebruikt worden en mocht er toch nog iets onduidelijk zijn, dan is er altijd nog de uitgebreide help functie.

 

Controles

Rally-Abacus ondersteunt alle gangbare controles zoals die in de historische rally sport voorkomen. Van eenvoudige routecontroles tot zeer uitgebreide samengestelde controles, meerdere soorten tijdcontroles en klassementsproeven. Een korte opsomming:

 • Tijdcontroles
  • Eenvoudige Tijdcontrole
  • Pauze Tijdcontrole in/uit
  • Regularity Tijdcontroles
  • Tijd blok
 • Routecontroles
 • Fout controles
 • Diverse combinatie controles
 • Klassementsproeven
 • Snelheidscontroles

Met de combinatie controles is het mogelijk om fouten op verschillende manieren te bestraffen, hierdoor heeft u meer vrijheid bij het opzetten van uw rally.

 

Neutraliseren en corrigeren

Tijdens iedere rally komt het voor dat er controles geneutraliseerd moeten worden, eenvoudigweg omdat een routecontrole verwijderd of verplaatst is of omdat de route niet gereden kan worden. Rally-Abacus ondersteunt het neutraliseren van controles zowel voor, tijdens als na het invoeren van de controlekaarten. Het is ook mogelijk om een hele etappe of bijvoorbeeld het tijdschema te neutraliseren. Alle neutralisaties worden direct verwerkt op reeds ingevoerde controlekaarten maar ook op de controlekaarten die nog niet ingevoerd zijn. En heeft u ten onrechte een controle geneutraliseerd, dan is ook weer te de-neutraliseren. Naast algehele neutralisaties voor controles biedt Rally-Abacus u ook de mogelijkheid om controles voor individuele equipes te neutraliseren.

Wilt u vooraf zien wat de gevolgen voor het klassement van een neutralisatie zijn voordat u deze verwerkt? Ook dat is mogelijk, bekijk eerst rustig de gevolgen op het klassement.

Is er foutje gemaakt tijdens het invoeren van de controlekaart? Dan is dat eenvoudig te corrigeren zonder de hele controlekaart opnieuw in te hoeven voeren.

 

Gebruikers

In Rally-Abacus kunnen meerdere gebruikers aangemaakt worden (hoeveel is afhankelijk van het gekozen abonnement). Zij kunnen allemaal inloggen in het systeem en hebben een rol in het proces. In deze rol ligt vast wat een gebruiker kan zien en mag doen. Hierdoor wordt het mogelijk om zaken strikt te scheiden en voorkomt u dat er per abuis wijzigingen worden gemaakt.

 

Klassement

Op ieder moment inzicht in het klassement, direct, geen gedoe met met lijstjes of wat dan ook, gewoon op het scherm van uw PC of tablet. Print of exporteer de uitslag of de tussenstand makkelijke met 1 druk op de knop.

Verhoog de competitie tussen de equipes door tijdens pauzes een scorebord op te zetten, door de snelheid waarmee Rally-Abacus de controlekaarten verwerkt is het mogelijk om real-time de tussenstand te tonen aan de equipes.

Wilt u uw rally interessant maken voor de thuisblijvers? Laat dan de tussenstanden zien op uw website. Dit kan doormiddel van slechts een paar regels HTML code op te nemen in een pagina en na iedere etappe heeft u direct een bijgewerkte tussenstand op uw site staan.

Nieuws

07-juni-2018

Release 9 uitgesteld

Release 9 uitgesteld tot januari 2019.
Lees meer...

23-januari-2018

Release 8 online

We hebben weer een aantal wijzigingen/verbeteringen doorgevoerd in Rally-Abacus en vanaf vandaag is Release 8 online.
Lees meer...

Nieuwsbrief Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?
Meldt u dan hier aan

Rally-Abacus 2012-2017