Home U bevindt zich hier : Functionaliteiten / Rally-Abacus WebApp
 

Rally-Abacus

WebApp

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving en ook binnen de historische rally wereld heeft iedereen wel zo’n apparaat op zak en deelnemers vragen ook steeds vaker om apps waarin zij makkelijk en snel alles kunnen vinden van de rally waaraan zij deelnemen. Dat wil je ze als organisator natuurlijk graag geven, maar het ontwikkelen van een app kost tijd en geld en na het ontwikkelen moet zo’n app ook onderhouden worden. De Rally-Abacus WebApp biedt de uitkomst. Meer weten, wij leggen het even uit:

 

 

Wat is het?

Een WebApp (officieel een Progressive WebApp of PWA genoemd) is feitelijk niets anders dan een website die is aangepast voor smartphones en middels een icoontje op het startschem vastgezet kan worden. Hierdoor lijkt het een App, maar wanneer de gebruiker de WebApp start wordt de webbrowser van de smartphone geopend en verschijnt de website alsof het een gewone App is. Voor een gebruiker is er dus vrijwel geen verschil.

 

Wat zijn de voordelen?

De Rally-Abacus WebApp werkt zowel op een iPhone als op een smartphone met Android en kan hierdoor dus door vrijwel iedereen gebruikt worden. En dat zonder 2 aparte Apps te hoeven ontwikkelen. Daarnaast kan stap voor stap nieuwe functionaliteit worden toegevoegd aan de WebApp zonder dat daarvoor iedere keer een nieuwe App ontwikkeld hoeft te worden. Ook bij een update van IOS of Android hoeft er geen nieuwe App gemaakt te worden.

Omdat de Rally-Abacus WebApp niet in de diverse stores opgenomen hoeft te worden is het eenvoudig om voor iedere organisatie een eigen WebApp uit te rollen. Een URL waarop de gebruikers kunnen klikken is al voldoen, maar dat kan natuurlijk ook doormiddel van een QR-code, eenvoudig op te nemen in een routeboek of op een website te plaatsen.

 

Wat kan ik er mee?

Vanaf het begin dat de rally wordt opengesteld voor inschrijvingen kan de WebApp gebruikt worden. Maak de rally aan, publiceer hem in de WebApp en vanaf dan staat de rally direct in het overzicht van de WebApp en als de de URL van het inschrijvingen formulier is ingevuld verschijnt er ook direct een knop waardoor de gebruiker naar het (eigen) inschrijfformulier geleid wordt. Zodra de rally gestart is en de gebruiker de WebApp opent zal hij of zij zodra deze beschikbaar is de tussenstand kunnen zien. En zelfs maanden nadat de rally gefinished is kan de gebruiker nog steeds eenvoudig de uitslag opvragen zonder naar een website te hoeven of wat dan ook.

 

Wat kost het?

De WebApp functionaliteit van Rally-Abacus zit in het uitgebreide abonnement en kost niets extra. Voor het opmaken van de WebApp in de huisstijl van de organisatie worden eenmalig kosten in rekening gebracht deze kosten hangen af van de eisen en wensen ten aanzien van de opmaak.

 

Komt er nog meer?

Jazeker, net als de Rally-Abacus zelf zal ook de Rally-Abacus WebApp continue in ontwikkeling blijven. Wij denken bijvoorbeeld aan het publiceren van startlijsten, moederkaarten en mogelijk op termijn zelfs de controlekaarten, maar zover is het voorlopig nog even niet.

 

Nieuws

08-januari-2021

Release 11 on-line

Een nieuw jaar, dus het is weer tijd voor een nieuwe release van Rally-Abacus. Vanaf vandaag is Release 11 online.
Lees meer...

12-juni-2020

Rally-Abacus 5 jaar

Rally-Abacus staat 5 jaar online en om dat te vieren lanceeren we de Rally-Abacus WebApp.
Lees meer...

Nieuwsbrief Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?
Meldt u dan hier aan

Rally-Abacus 2012-2020