Home U bevindt zich hier :
 

Rally-Abacus

Online rekenkracht voor historische rally’s

Release 12 online

Een nieuw rally concept, vraagt om een nieuwe aanpak. Samen met Autohistorica hebben wij hard gewerkt om het Paintball Rally systeem in de Rally-Abacus op te nemen, en dat is gelukt, op 1 juli 2021 is Release 12 online gegaan. Vanaf nu kan dit rally type door Rally-Abacus verwerkt worden. Weten wat er nog meer gewijzigd is? Klik hier.

Wat is het?

Rally-Abacus is een online tool waarmee zogenaamde controlekaarten van historische rally’s snel en eenvoudig verwerkt kunnen worden door de rekenkamer. Tot nu toe gebeurde dit grotendeels handmatig, waarbij officials met een moederkaart bij de hand de kaarten één voor één nalopen en noteren hoeveel fouten er gemaakt zijn door een equipe. Naast dat dit tijdrovend is dit door de aard van het werk, is het ook nog eens foutgevoelig. Vaak controleert een tweede official de kaart nogmaals. Het is niet ongewoon dat het verwerken van een controlekaart hierdoor enkele minuten in beslag neemt. Het laat zich raden dat bij een groot aantal deelnemers het verwerken van alle kaarten dus een hele klus is. Nadat al dat tellen is gedaan moet er ook nog een uitslag gemaakt worden en dan is het maar te hopen dat er geen neutralisaties komen.

Met Rally-Abacus wordt het leven in de rekenkamer een stuk makkelijker. De official voert de controlekaart in en de rest wordt door de tool gedaan. Het klassement wordt direct bijgewerkt en kan direct op een scorebord aan de deelnemers getoond worden. Neutralisaties kunnen door de wedstrijdleider ingevoerd worden in de tool en worden direct verwerkt in de stand zonder dat de controlekaarten nogmaals ingevoerd moeten worden.

Voor wie?

Rally-Abacus is ontwikkeld voor organisatoren van historische rally’s of vergelijkbare evenementen, die snel en eenvoudig hun klassement willen maken en tonen.

Wat zijn de voordelen?

  • Snelle klassements berekening.
  • Mogelijkheid tot direct tonen van het klassement op een scorebord.
  • Makkelijk en snel neutralisaties doorvoeren.
  • Foutloze berekening, hoe hectisch het er in de rekenkamer ook aan toe gaat en hoeveel neutralisaties er ook doorgevoerd moeten worden, geen controlekaart wordt gemist.
  • Systeem onafhankelijk door gebruik van web standaarden. 
  • Eenvoudige controle van de uitslag door uitgebreide logging van de invoer en berekening.
  • Mogelijkheid tot het maken van analyses.

 

Flexibel in te richten

Flexibel in te richten

Rally-Abacus geeft je alle vrijheid om het systeem zo in te richten die het beste past bij de rally. Of het nu gaat om het instellen van de strafpunten, indeling van de klassen of de startvolgorde, het is allemaal instelbaar naar wens.

Verschillende formaten moeder-/controlekaarten zijn beschikbaar, en eventuele eigen formaten zijn toe te voegen*.

Daarnaast ondersteunt Rally-Abacus een groot aantal controles. Van eenvoudige routecontroles tot zeer uitgebreide combinatiecontroles, meerdere soorten tijdcontroles en klassementsproeven. Met de moederkaart editor is in no time de moederkaarten ingevoerd.

Tot vlak voor de start is alles nog te wijzigen, maar ook na de start is een groot deel van de instellingen nog steeds wijzigbaar, zoals controleletters en namen van equipes.

 

Eenvoudige verwerking van controlekaarten

Eenvoudige verwerking van controlekaarten

Iedereen kan met Rally-Abacus controlekaarten verwerken ongeacht of hij/zij dit ooit eerder heeft gedaan. Door de grafische weergave van de controlekaarten is het overnemen van de gegevens een fluitje van een cent omdat wat op het scherm staat overeenkomt met wat je op papier ziet. Hierdoor heb je direct een visuele controle op de invoer. Rally-Abacus heeft diverse sjablonen voor controlekaarten zodat er altijd wel eentje bij zit die op de gebruikte kaarten lijkt of kunnen op maat toegevoegd worden*.

Bij de invoer van een controlekaart hoeft niet de juiste moederkaart erbij gepakt te worden, dit doet Rally-Abacus automatisch. Daarnaast toont het systeem op het scherm de ideaalkaart voor de equipe zodat bij de invoer snel gezien kan worden welke letter men wellicht bedoelde of welke stempel die vlek had moeten zijn.

Geen zin of onvoldoende mensen om het invoerwerk te verrichten? Geen nood, Rally-Abacus kan gekoppeld worden aan de Redrive App, hiermee kunnen de controles volledig automatisch van de app naar Rally-Abacus ingelezen worden.

 

Online, geen software nodig

Rally-Abacus is een online tool. Dat wil zeggen dat er voor het gebruik van Rally-Abacus alleen een browser nodig en er geen additionele software geïnstalleerd hoeft te worden op PC, Mac of tablet. Rally-Abacus werkt met iedere moderne browser.

Rally-Abacus ondersteund alle bekende browsers

 

Invoer met meerdere personen mogelijk

Invoer door meerdere personen mogelijk

Met meerdere personen gelijktijdig controlekaarten verwerken? Geen probleem, het online karakter van Rally-Abacus geeft je die vrijheid.

Omdat Rally-Abacus alle berekeningen en controles voor zijn rekening neemt, is het mogelijk om kaarten van verschillende klassen door elkaar heen in te voeren.

Bovendien kan iedere gebruiker zijn eigen apparaat gebruiken en het op rollen gebaseerde veiligheidsmodel zorgt ervoor dat personen alleen die zaken kunnen zien en wijzigen die zij voor hun rol nodig hebben.

Meer deelnemers? Opschalen in de rekenkamer was nog nooit zo eenvoudig, ook zonder kennis van het spel kunnen mensen eenvoudig en snel controlekaarten verwerken.

 

Klassement direct beschikbaar

Klassement direct beschikbaar

Het resultaat van de verwerking van de controlekaarten is direct zichtbaar in het klassement. De wedstrijdleider hoeft niet te wachten tot de rekenkamer de resultaten van de verwerking heeft samengevoegd, gesorteerd en uitgeprint, maar heeft direct inzicht in de stand van zaken en kan indien nodig ook direct ingrijpen door bijvoorbeeld een neutralisatie door te voeren. Bij vragen van de deelnemers kan de wedstrijdleider ook direct zien hoe tot een bepaalde score is gekomen door Rally-Abacus, zowel via een uitgebreide log functie maar ook visueel.

Uiteraard is het klassement niet alleen op het scherm beschikbaar, maar kan deze ook geprint of desgewenst ge-exporteerd worden naar bijvoorbeeld Excel.

 

Real time scorebord

Real time scorebord voor deelnemers

Verhoog de competitie tussen de equipes door tijdens pauzes gebruik te maken van de unieke scorebord functie, door de snelheid waarmee Rally-Abacus de controlekaarten verwerkt is het mogelijk om equipes real time te laten zien hoe zij in de voorgaande etappe gescoord hebben.

Indien gewenst kan het scorebord in dezelfde opmaak gezet worden als bijvoorbeeld uw website*.

 

Tussenstand op uw website

Eenvoudige publicatie van de tussenstand op eigen website

Houdt een rally spannend, ook voor de thuisblijvers. Publiceer eenvoudig de tussenstand op je website met slechts enkele regels HTML code en geschikt voor vrijwel ieder CMS. Geen gedoe met het Excel bestanden of knippen en plakken, Rally-Abacus zet nadat alle controlekaarten van een etappe zijn verwerkt direct de tussenstand op de site zonder dat je ook maar iets hoeft te doen. Ook de voorlopige en definitieve uitslag kunnen direct op je website getoond worden.

Indien gewenst kan de opmaak van de website overgenomen worden*, zodat de tussenstand naadloos in het ontwerp van je website past.

WebApp

 

WebApp

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving en ook binnen de historische rally wereld heeft iedereen wel zo’n apparaat op zak en deelnemers vragen ook steeds vaker om apps waarin zij makkelijk en snel alles kunnen vinden van de rally waaraan zij deelnemen. Dat wil je ze als organisator natuurlijk graag geven en de Rally-Abacus WebApp biedt daarbij uitkomst. Gebruik de WebApp om inschrijvingen te trekken, tussen- en eindstanden te publiceren, maar vooral om je deelnemers bij je rally’s betrokken te maken en te houden.

Meer weten, wij hebben het hier even voor je op een rijtje gezet.

Score

 

Inzicht in score en verloop van de rally

Waar hebben equipes fouten gemaakt, welke vallen hebben zij doorzien? Welke tijdcontroles leverden problemen op en welke juist niet? Vragen die de uitzetter en de wedstrijdleider helpen bij het uitzetten van een volgende rally. Maar ook tijdens de rally waardevolle informatie, zie direct welke equipes een controle wel of juist niet aangedaan hebben en ontdek waar controles mogelijk verdwenen zijn. Bekijk vooraf de gevolgen van bijvoorbeeld een neutralisatie.

 
  *) Op basis van je eisen en wensen wordt een offerte gemaakt om de betreffende opmaak voor je te maken. Dit zijn eenmalige kosten, je kunt de opmaak zo vaak gebruiken als je maar wilt..
 

Nieuws

12-juli-2021

Release 12 online

Normaal gesproken doen we aan het begin van het jaar een grote update, maar soms doet zich een situatie voor waarbij we op een ander moment moeten updaten. De Paintball Rally Try-Out van 11 juli is zo’n situatie.
Lees meer...

08-januari-2021

Release 11 on-line

Een nieuw jaar, dus het is weer tijd voor een nieuwe release van Rally-Abacus. Vanaf vandaag is Release 11 online.
Lees meer...

Nieuwsbrief Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?
Meldt u dan hier aan

Rally-Abacus sind 2012 actief in de historische rally sport